fbpx

Invullen van de Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring)

Voor 1 november jongstleden moest je jouw medische verleden voor je praktijkexamen bij je rijschool invullen. Tenminste, het medische deel dat belangrijk is voor je rijgeschiktheid. Wist je trouwens dat je als leerling verplicht bent om zaken die van invloed kunnen zijn voor het autorijden aan het begin van je rijopleiding aan de rijschool mee te delen? Verderop lees je goede tips voor het invullen van gezondheidsverklaring.

 

Tegenwoordig vul je een gezondheidsverklaring in via mijn.cbr.nl. Inloggen, het formulier invullen, versturen en natuurlijk betalen, een kind kan de was doen. Misschien overbodig om te zeggen, maar je moet het formulier wel naar waarheid invullen. Wanneer je bijvoorbeeld een diagnose hebt met ASS of iets anders, vul dan op tijd de gezondheidsverklaring in. Dat betekent: aan het begin van je rijopleiding! Om te kijken hoe dat in jouw situatie is kun je kijken op de site van het CBR. Daar vind je een handig lijstje met: ‘Mag ik rijden als…’.

 

Let op!

Wanneer een van die situaties op jou van toepassing is, zul je JA moeten antwoorden op de 3e vraag van de verklaring. Afhankelijk van de situatie kan het CBR bijvoorbeeld vragen om een keuring of verklaring van een arts. Eventueel aangevuld met een rijtest. Deze rijtest doe je in je de lesauto van de rijschool vanaf het moment dat je vaardig genoeg bent om de auto te besturen en al ervaring hebt met overig verkeer. Het CBR noemt een indicatie van 20 uur rijles.

Hulp nodig?