fbpx

3 redenen voor een geslaagde tussentijdse toets (TTT)

Wat is een tussentijdse toets?

De tussentijdse toets (TTT) is een proefexamen dat je rijschool bij het CBR kan aanvragen. De gang van zaken is exact gelijk aan die van het praktijkexamen, alleen kun je voor een TTT niet slagen of zakken. Deze toets kun je doen op ⅔ of ¾ van je rijopleiding. Lees hieronder verder voor 3 goede redenen. Tussentijdse toets, ja of nee?

#1 Een onafhankelijke meting

Omdat de TTT wordt afgenomen door een examinator (die je niet kent) van het CBR, is de beoordeling onafhankelijk. Je krijgt dus een reëel en onafhankelijk advies over je niveau van autorijden. Hierdoor weet je precies wat je al kunt en wat je nog moet bijschaven, voordat je je rijexamen kan gaan halen.

#2 Spanning

Een TTT gaat precies zo als een rijexamen. De ruimtes, examinator, de opdrachten, aanwijzingen en werkwijze zijn gelijk aan die van het praktijkexamen. Doordat je dit al eens hebt meegemaakt, kom je bij het examen niet meer voor onverwachte dingen te staan. Daarnaast zal de spanning gelijk voelen aan het moment waarop je je rijexamen mag doen, ook is dit niet meer nieuw, omdat je dat gevoel al eens hebt gehad.

#3 Vrijstelling

Tijdens je TTT doe je ook minstens twee bijzondere manoeuvres. Wanneer je deze allebei veilig en vlot uitvoert, ontvang je voor je eerste rijexamen een vrijstelling en hoef je geen keer-, parkeer- of stopopdracht te doen! let op, deze vrijstelling geldt alleen voor je eerste rijexamen. Voor een eventueel herexamen moet je opnieuw twee bijzondere verrichtingen veilig en vlot uitvoeren.

In de video van het CBR hieronder kun je zien hoe een TTT in de praktijk gaat.


© copyright CBR

Of lees meer op de site van CBR

Hulp nodig?