fbpx

Stapsgewijs naar je rijexamen 1/2

Hoe gaat de aanvraag van een rijexamen precies?

Stap voor stap ga je door je rijopleiding en op een gegeven moment is dan het moment gekomen dat je in samenspraak met je instructeur een praktijkexamen bij het CBR inplant. Omdat er toch veel spanning samenhangt met dit examen en ik je die een beetje wil wegnemen, heb ik een handleiding gemaakt waarin je stap voor stap kunt lezen hoe een rijexamen in z’n werk gaat.

NB.: waar je in deze blog ‘praktijkexamen’, ‘rijexamen’ of examen leest kun je dit ook vervangen door tussentijdse toets (TTT). De werkwijze hiervan is namelijk exact gelijk aan die van het praktijkexamen. Het enige verschil is dat na afloop bij een TTT er geen totale uitslag volgt, geslaagd of gezakt, maar alleen tips en aanwijzingen voor het laatste deel van je rijopleiding. Wel kun je een vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres.

Stap 1:

Je hebt succesvol een theorie-examen afgerond met een uitslag ‘voldoende’, minder dan 1,5 jaar geleden.

Stap 2:

Zorg dat je je rijschool machtigt om voor jou een examen te reserveren/in te plannen. Dat kun je via cbr.nl doen en je hebt daar een digid voor nodig. Als je nog geen inlog hebt voor digid, zorg dan dat je die ruim van te voren aanvraagt. Deze aanvraag laat namelijk een aantal werkdagen op zich wachten. Dat is tijd die je wellicht niet wilt wachten als je eenmaal zover bent dat je een examen wilt inplannen.

Stap 3:

Vul je Eigen Verklaring in via de site. Deze verklaring gebruikt het CBR om te beoordelen of je geschikt bent om je autorijbewijs te halen.

Stap 4:

Als je met je instructeur erover eens bent dat je je rijexamen kunt aanvragen, dan doet je instructeur een reservering bij het CBR. Vervolgens ontvang je van het CBR een oproep via de mail. Hierin staat precies welke papieren je mee moet nemen en ondertekenen voordat je je rijexamen begint. Leg ze ruim van te voren klaar en vergeet ze niet! Je zult niet de eerste zijn 😉

1 gedachte over “Stapsgewijs naar je rijexamen 1/2”

  1. Pingback: Stapsgewijs naar je rijexamen (2/2) - Autorijschool De Rijmeester

Reacties zijn gesloten.

Hulp nodig?